BENG-berekening

De energiezuinigheid van gebouwen is de laatste jaren steeds belangrijker geworden. Bij de nieuwbouw van een woning of industriegebouw moet een BENG-berekening worden overlegd op basis van de NTA 8800. De BENG eisen zijn per 1 CO2 footprintjanuari 2021 ingegaan en hebben een behoorlijke invloed op de constructies, installaties en detaillering van een gebouw.

 

Samen met u als opdrachtgever worden verschillende maatregelen besproken die op uw gebouw toepasbaar zijn. Met deze uitgangspunten wordt een BENG-berekening gemaakt. Indien niet wordt voldaan aan de eisen worden een aantal varianten berekend waarbij u als opdrachtgever centraal staat en uw wensen worden gerespecteerd in de adviezen waarbij het kostenaspect niet uit het oog wordt verloren. Van de BENG-berekening wordt uiteindelijk een rapportage gemaakt en een voorlopig energielabel opgesteld die ingediend kunnen worden bij uw bouwaanvraag. Na de oplevering van het gebouw dient tevens een definitief energielabel te worden opgesteld op basis van de werkelijke uitvoering, dat betekent onder andere dat er op locatie een opname van het gebouw moet plaatsvinden. Voor meer informatie over de maatregelen en de opbouw van het BENG dossier tijdens de bouw kunt u hier verder lezen.

 

Adviesbureau BB&E kan u op een groot aantal gebieden ondersteuning bieden door haar jarenlange ervaring op het gebied BENG berekeningvan akoestiek, brandveiligheid, energiezuinigheid en bouwfysica. Indien u meer informatie wil of een vrijblijvend gesprek neemt u contact met ons op.