Zaal- en ruimte-akoestiek

Iedere ruimte in een gebouw heeft een functie, iedere functie stelt eisen aan de ruimte-akoestiek binnen die ruimte. In een vergaderzaal is een lagere nagalmtijd gewenst dan in een concertzaal. Daarnaast is een goede verstaanbaarheid in een zaal waar wordt gesproken een vereiste.

De ruimte-akoestiek is een belangrijke maatstaf voor de beleving en het gebruik van een ruimte, denk aan een ruzaal- en ruimte-akoestiekimte om te ontspannen, concentratie en communicatie. Door de juiste afstemming van de ruimte op het gebruik zal iemand zicht prettiger voelen in die ruimte. De zaal-akoestiek is zeer belangrijk voor bijvoorbeeld de verstaanbaarheid van iemand op de podium maar ook voor de juiste balans voor een orkest op datzelfde podium.

Adviesbureau BB&E kan u adviseren met betrekking tot de zaal- en ruimte-akoestiek van nieuwbouw projecten en bestaande gebouwen waarbij geluidmetingen ter ondersteuning van de advisering mogelijk zijn. Voor een vrijblijvend gesprek of een vrijblijvende offerte kunt u contact met ons opnemen.